sobota, 2 sierpnia 2014

Pierś kurczaka w migdałach - przepis

Hej Kochani! Dziś przychodzę z przepisem - dawno na moim blogu nie było nic związanego z kulinariami! Dlatego też cieszę się, że w końcu mogę się z Wami podzielić czymś smacznym :) Zapraszam do wspólnego gotowania :)


Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • Mąka pszenna
  • Jajko
  • Sól, pieprz
  • Płatki migdałów
Przygotowanie:

Pierś z kurczaka umyć, odkroić wszelkie kostki, błonki. Pokroić w cienkie plastry, zbić jak na schabowe. Obtoczyć mięso w mące, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami, obsypać z dwóch stron płatkami migdałów. Smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut aż do zarumienienia się.
Można podać z dżemem żurawinowym. Dodatki (węglowodany, warzywa) według uznania.
Smacznego!


 Uwielbiam szybkie, zwięzłe przepisy. Obiad w 20 minut :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...