piątek, 16 sierpnia 2013

Makaron włoski - przepis

Odkąd jestem na diecie 3d chili, poznałam już wiele nowych smaków. Dzisiejszy wpis, jest moją interpretacją przepisu na obiad z dnia trzeciego diety. Robiłam go już 3 razy, tak mi smakował :)
Zapraszam do dalszej części posta.
Składniki (podaję skład dla jednej, głodnej osoby; ja robiłam tutaj dla dwóch, średniogłodnych kobiet):
  • Szpinak mrożony (200g)
  • Makaron (80g suchego) - wybrałam makaron brązowy
  • Mozarella (75g)
  • Pomidor (200g)
  • Czosnek (3 ząbki)
  • Oregano, Bazylia (1 łyżeczka)
  • Sól, pieprz czarny (szczypta)

Smażymy mrożony szpinak z drobnopokrojonym czosnkiem, aż do całkowitego rozmrożenia się szpinaku, dodajemy przyprawy, mieszamy


Dodajemy pokrojone w kosteczkę mozarellę i pomidora. Wszystko razem mieszamy, dusimy aż mozarella się rozpuści i utworzy się gęsta papka.

W międzyczasie gotujemy makaron i... gotowe!
Żadna filozofia, obiad dla każdego. Smaczny, pożywny i zdrowy :) Czas przygotowania to około 30 minut, więc można go uznać za szybki posiłek. W sam raz do zrobienia po pracy :)
Smacznego!


11 komentarzy:

  1. Nie wygląda apetycznie, ale zrobię!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam! Może nie wygląda, ale smakuje na prawdę dobrze :)

      Usuń
  2. Lubię szpinak, mozzarellę i pomidory, a jeśli dodatkiem jest czosnek to nie ma innej opcji - do zrobienia! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno jest pyszny. :) Mozarella, pomidorki i szpinak - to nie może być złe danie. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadzam się :) Uwielbiam te składniki - w każdej postaci :)

      Usuń
  4. dopiero zjadłam obiad, zobaczyłam i znów jestem głodna hihi wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmm - za szpinakiem nie przepadam, jednak z chęcią bym wypróbowała to danie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szpinak nie ma tutaj typowego szpinakowego smaku. Zasługa sporej ilości ziół oraz mozarelli :) Polecam :)

      Usuń
  6. Zjadłbym :3 byleby nie było ostre :P

    OdpowiedzUsuń





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...